Cursus ChatGPT voor ondernemers

Maak jij als ondernemer al gebruik van ChatGPT? Dit AI-taalmodel is een handig hulpmiddel voor het genereren van teksten en blogs, het ontwerpen van je website of andere taken. Het wordt zelfs voor online marketingstrategieën ingezet. De cursus ChatGPT voor ondernemers leert je niet alleen hoe je deze tool effectief inzet, maar ook wat hier de gevaren van zijn. Want over de risico’s zal geen cursus of trainer je willen vertellen.

Familie van GPT

ChatGPT is familie van GPT. Dit staat voor Generative Pretrained Transformer en is een model dat gebruikt maakt van kunstmatige intelligentie (AI). ChatGPT is hiervan afgeleid. Het kan taal begrijpen en analyseren. Aan de hand hiervan kan het opdrachten uitvoeren.

Naast ChatGPT zijn er nog wat alternatieven zoals ChatSonic en Google Bard. Sommige modellen werken zeer effectief, aan andere modellen heb je niet zoveel.

ChatGPT voor SEO en social media inzetten

In de cursus ChatGPT voor ondernemers leer je alles over SEO en social media. Een aparte les wordt besteed aan ChatGPT, Google Bard en vergelijkbare AI-taalmodellen. Dankzij dit soort modellen bespaar je veel tijd en geld. Tijdens de cursus krijg je de best pratices ChatGPT aangereikt.

Je leert omgaan met deze nieuwe modellen. Maar wat je óók leert, en dat is iets dat je in bijna geen enkele cursus of training tegenkomt, zijn de gevaren hiervan. Want ChatGPT kan zeer slecht voor SEO zijn. Wanneer je alleen maar wat standaard dingen krijgt aangeleerd, dan zal de website uiteindelijk schade oplopen. Het gevolg is een lagere ranking in de organische zoekresultaten. Ook kan het publiek aan jou als persoon of bedrijf gaan twijfelen, waardoor je aanzien verliest.

ChatGPT prompts

Ben je geïnteresseerd in ChatGPT prompts? Wanneer je de cursus Online Zichtbaarheid volgt leer je iets over de prompts. Dit zijn opdrachten die je aan de chatbot meegeeft, zodat deze je taak goed kan voltooien. Een verkeerde prompt invoeren leidt tot een verkeerd antwoord.

Na de les die over ChatGPT gaat, ontvang je een document met ruim 100 Nederlandse ChatGPT prompts. Deze prompts zijn geschikt voor ondernemers, bloggers en copywriters, social media beheerders, webdesigners en creatievelingen.

Het document met Nederlandse ChatGPT prompts is voor cursisten volledig gratis. Niet-cursisten kunnen dit document tegen een prijs van € 9,99 aanschaffen.

Training ChatGPT: de kleine cursus

Misschien weet je al veel over SEO en social media . Je bent geïnteresseerd in een training ChatGPT. Dit is mogelijk! Vanaf 1 juni 2023 staat de training ChatGPT voor jou klaar. In twee online lessen leer je alles wat je over ChatGPT moet weten. Dit houdt de training in:

 • Geschiedenis AI-taalmodellen
 • ChatGPT en alternatieven
 • De mogelijkheden
 • Met prompts om leren gaan
 • GRATIS 100 Nederlandse ChatGPT prompts
 • De risico’s en gevaren

Je volgt de lessen via Microsoft Teams. Een account aanmaken is niet nodig, je hoeft alleen maar op de speciale aanmeldlink te klikken en je bevindt je in de virtuele classroom. De lessen zijn interactief, je kunt direct je vragen stellen of met andere deelnemers discussiëren.


De complete cursus SEO & social media

Wil je naast de cursus ChatGPT alles weten over zoekmachine optimalisatie (SEO) en social media? Volg dan de cursus Online Zichtbaarheid. Deze cursus is uitermate geschikt voor ondernemers die niet afhankelijk willen zijn van een duur marketingbureau of een net zo dure tekstschrijver. Maar ook voor ondernemers die hun online marketingtechnieken zelf uit willen voeren.

Verder is deze cursus erg in trek bij startende marketeers, tekstschrijvers en copywriters, social media experts en iedereen die geïnteresseerd is in gratis online marketing.

De vierde les mag je niet missen want dit is de training ChatGPT. Ging het allemaal wat te snel? Na de les ontvang je een duidelijke samenvatting. Ook zijn een aantal lessen voorzien van opdrachten. Het is niet verplicht om de opdrachten te maken, maar wel aan te raden. Je ontvangt hier feedback op.

Wat leer je nog meer tijdens deze cursus? Het gaat over het gratis promoten van je bedrijf, merk, of product. Hierbij maak je gebruik van zoekmachines en social media. Je leert over de verschillende onderdelen van SEO en wat je absoluut moet toepassen. Maar ook welke technieken twijfelachtig zijn of waar je op wordt afgestraft.

Social media is net zo belangrijk. Daarom maak je kennis met verschillende social mediakanalen en waar je jouw doelgroep tegenkomt. Maar ook hoe je social media effectief voor je bedrijf inzet.

SEO met ChatGPT

SEO helpt je om je website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van zoekmachines te krijgen. Dit is een strategie met een lange termijn effect. Oftewel: een hoge positie in de zoekresultaten blijft vaak lange tijd behouden. Hierdoor hoef je minder of zelfs helemaal niet te adverteren. SEO bespaart je dus enorm veel kosten.

Wist je dat SEO met ChatGPT heel goed mogelijk is? ChatGPT helpt je aan blogideeën, het vinden van relevante zoektermen en zelfs het schrijven van teksten. Maar let op, gebruik ChatGPT niet zoals sommigen je dit aanleren: dit kan zeer nadelig voor je SEO-score zijn. Leer daarom de juiste, eerlijke en veilige technieken aan.

Zowel de cursus Online Zichtbaarheid als de kortere training ChatGPT behandelen de volgende onderwerpen:

 • SEO met ChatGPT
 • Bedrijfsnaam en domeinnaam bedenken met hulp van ChatGPT
 • Zoektermenonderzoek en content schrijven met deze tool
 • Blogideeën en blogtitels
 • Bestaande teksten verbeteren
 • Meta beschrijvingen maken en verbeteren
 • Advertenties met ChatGPT aanmaken
 • Optimaliseren van afbeeldingen, interne links en nog veel meer

Moet ik wel met ChatGPT werken?

Ouderwets een zoektermenonderzoek uitvoeren en content schrijven werkt nog steeds als beste. Toch wordt ChatGPT veel ingezet om deze activiteiten te ondersteunen. Sommigen zijn een beetje bang voor ChatGPT of weten niet goed welk effect dit op hun website heeft.

Je bent nooit verplicht om met ChatGPT te werken. Wanneer je dit niet doet heeft dit zeker geen negatieve invloed op je website of social mediakanalen. Maar deze tool helpt wel om je tijd effectiever in te delen. Daarom is het zeker interessant om eens naar de mogelijkheden te kijken.

Wil je weten welke cursus of training over ChatGPT het beste bij jou past? Bekijk het aanbod van Online Marketing Pro. Of laat je telefoonnummer achter, dan ontvang je een vrijblijvend adviesgesprek.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven