ChatGPT Nederlands online gebruiken

ChatGPT is een geweldige communicatietool. Het helpt je bij het opdoen van ideeën voor blogs of sociale media posts. Maar ook voor het maken van je boodschappenlijstje of om spelletjes te spelen. Heb jij al kennisgemaakt met ChatGPT Nederlands online? Het is helemaal gratis in gebruik. Je hoeft hier geen app voor te installeren.

Krijg perfecte antwoorden van de chatrobot

In 2020 is ChatGPT-3 uitgebracht, in 2023 werd dit de vierde versie. Wanneer je gebruik maakt van de gratis chatbot dan kom je bij ChatGPT-3 uit.

ChatGPT Nederlands betekent dat het getraind is op de Nederlandse taal. Je kunt in het Nederlands vragen stellen en krijgt in je eigen taal antwoord. Niet altijd, want soms geeft de chatbot onverwacht in het Engels antwoord. Voer in dit geval de prompt ‘in Nederlands’ in, en de chatbot herhaalt zijn antwoord in het Nederlands.

Training ChatGPT Nederlands (online)

Privé is deze chatbot in te zetten voor een aantal praktische dingen. Maar zakelijk is hij nog veel interessanter. Zo zijn er steeds meer ondernemers die ChatGPT inzetten voor het creëren van blogs, een online marketingplan opstellen of het maken van sociale media posts. Maar ook het beantwoorden van e-mails.

Er worden steeds meer trainingen gegeven omtrent ChatGPT Nederlands. Deze trainingen volg je online, wel zo makkelijk. Let op want de meeste trainingen vertellen je niet over de gevaren en risico’s van deze communicatietool. Wanneer je hem zakelijk inzet, bijvoorbeeld voor content voor je website of sociale media, moet je met een aantal risico’s rekening houden.

De training ChatGPT & Google Bard bestaat uit twee online klassikale lessen (virtuele classroom) + twee weken lang extra begeleiding, waarbij je de hulp krijgt die je nodig hebt. De lesstof gaat onder andere over:

 • Geschiedenis en toekomst
 • Dreigingen voor ondernemers
 • ChatGPT en SEO
 • Content voor websites en sociale media maken
 • Marketingplan met ChatGPT opstellen
 • Bonus: boekje met 100 ChatGPT prompts Nederlands

Bekijk meer informatie

Is ChatGPT Nederlands veilig in gebruik?

Het is niet met 100% zekerheid te zeggen of ChatGPT veilig in gebruik is. In maart 2023 was er een grote storing gaande. Gebruikers konden hierdoor de chatgeschiedenis van andere gebruikers inzien. Ook is niet helemaal duidelijk hoe de ingevoerde gegevens worden opgeslagen of verwerkt. Om die reden worden verdere ontwikkelingen van ChatGPT vooralsnog tegengehouden.

Dit geldt ook voor Google Bard. Dit communicatiemodel, tevens gesitueerd op kunstmatige intelligentie, is in Europa nog niet actief (2023). Dat heeft met de strenge privacyregels in Europa te maken.

Het is verstandig om nooit persoonlijke gegevens aan ChatGPT door te geven. Kopieer dan ook geen persoonlijke e-mails naar deze chatbot. Geef ook geen persoonsgegevens vrij waaronder je naam, adresgegevens of bankgegevens.

Houd rekening met onjuiste informatie

Deze chatbot communiceert alsof je met een mens in gesprek bent. Dat maakt het zo realistisch. Houd er rekening mee dat de chatbot soms onjuiste antwoorden kan geven. Omdat de communicatie zo realistisch is, komt het onjuiste antwoord als waarheid over.

ChatGPT moet uitgaan van data die in deze tool gestopt wordt. Het haalt dus geen informatie rechtstreeks van het internet. Dit is wel het geval bij de chatfunctie in zoekmachine Bing, in dit geval wordt informatie wel van het internet gehaald (realtime). Alleen heeft de chatfunctie in Bing niet zoveel opties als ChatGPT zelf (via de website van OpenAI).

Wat kan ik allemaal met ChatGPT Nederlands online?

ChatGPT kan ontzettend veel dingen. Je kunt bijvoorbeeld kennis opdoen omtrent diverse onderwerpen. Het is ook mogelijk om ChatGPT een boodschappenlijstje te laten maken, aan de hand van een recept. Je kunt er vraag- en antwoordspelletjes mee doen maar ook zakelijk inzetten.

Laten we even naar het zakelijk gebruik kijken. Dit kan ChatGPT allemaal voor ondernemers doen:

 • Een marketingplan opstellen
 • Een bedrijfsplan maken
 • Social mediaposts creëren
 • Ideeën en titels omtrent blogposts of artikelen geven
 • Blogs en artikelen schrijven
 • Codes voor websites maken
 • Apps ontwikkelen
 • Cryptocurrency maken

En nog veel meer. Bedenk wel dat er wat risico’s verbonden zijn aan het zakelijk gebruik van ChatGPT. Bijvoorbeeld wanneer je er social media posts of blogposts/ artikelen mee maakt. Hoe dit precies zit leer je allemaal in de training ChatGPT & Google Bard.

De training bestaat uit twee groepslessen en een virtuele classroom. Hierna ontvang je nog eens twee weken lang extra begeleiding. Handig om vragen te stellen of ergens hulp bij te krijgen. Bijvoorbeeld wanneer het niet met bepaalde prompts lukt.

Gratis: 100 ChatGPT prompts Nederlands

Bij de training ontvang je het gratis e-boekje met 100 ChatGPT prompts in het Nederlands. Dit boekje helpt je om effectief met ChatGPT te werken. Je ziet ontzettend veel voorbeelden van opdrachten (prompts) die je aan de chatbot geeft. En wat hier het effect van is.

Dit boekje zit alleen gratis bij de training ChatGPT & Google Bard, of de cursus Online Zichtbaarheid.

Is ChatGPT plagiaat?

Heel vaak komt de vraag voorbij of ChatGPT plagiaat is. Nee, de tool kopieert geen teksten vanuit andere bronnen. In dat opzicht maakt het zich niet schuldig aan plagiaat. Maar je kunt je voorstellen dat, wanneer meerderen dezelfde prompt invoeren, er gelijkwaardige teksten uit deze tool rollen. Op die manier kan er wel plagiaat ontstaan.

Het is dus belangrijk om rekening te houden met dit soort beperkingen. In de training over ChatGPT leer je hier veel over. En hoe je dit soort problemen omzeilt.

Van een plagiaatscanner ChatGPT herkennen?

In principe kan een plagiaatscanner niet zo makkelijk door ChatGPT gegenereerde teksten herkennen. Wel is het zo dat teksten die door ChatGPT zijn gemaakt, vaak wat kunstmatig overkomen. Dit kan weer wel herkend worden door een plagiaatscanner of een andere soort scanner. Zelfs ChatGPT zelf kan soms AI-teksten herkennen, hoewel hij het toch vaak mis heeft. Ook met het menselijk oog is vaak te zien dat het om ChatGPT teksten gaat.

Wanneer je deze tool inzet voor het creëren van teksten, is het goed om deze zelf nog na te bewerken. Wil je dat de tekst ook geoptimaliseerd is voor bezoekers en zoekmachines? Kijk dan eens bij de training SEO Content Schrijven. Ideaal voor tekstschrijvers en copywriters, maar ook voor ondernemers die hun eigen teksten of blogs willen schrijven.

Wil je meer weten over de cursus of een van de trainingen? Bekijk het complete overzicht. Of neem contact op, telefonisch of per e-mail. Je krijgt een antwoord op al je vragen.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven