Chat GPT prompts Nederlands

Schrijf blogs en sociale media posts, maak een boekverslag, code voor een website of genereer AI-kunst: het is allemaal mogelijk met ChatGPT. Het wordt dan ook ontzettend veel gebruikt door bloggers, marketeers en developers. Maar ook door studenten. In dit artikel vind je de 100 beste chat GPT prompts Nederlands.

Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een taalmodel dat ontwikkeld is door OpenAI. Het bevat ontzettend veel data en kan aan de hand van al die data antwoord geven op verschillende vragen. Denk hierbij aan vragen over wetenschap, natuur, kunst, politiek en andere zaken.

Dankzij pre-training is het model in staat om nieuwe teksten te genereren. Hierdoor is het ideaal voor het maken van teksten en blogs, voor vertalingen of het maken van samenvattingen.

ChatGPT Nederlands is gratis in gebruik. Zoekmachine Bing heeft deze tool in zijn functies opgenomen. Wanneer je binnen Bing van ChatGPT gebruik maakt kun je niet zomaar elke opdracht uit laten voeren. Maar dat kan wel wanneer je naar https://chat.openai.com/ gaat.

100 Chat GPT prompts Nederlands

Een prompt is een opdracht oftewel een aanwijzing. Wanneer je gebruik maakt van chat GPT dan moet je een prompt (aanwijzing) invoeren. Hierdoor is de chatbot in staat om de taak te voltooien. Een eenvoudige prompt is bijvoorbeeld “schrijf een tekst van 200 woorden over honden die gras eten”. Je zal merken dat de chatbot er binnen enkele seconden een leuke tekst van ongeveer 200 woorden uitrolt.

Dit is een hele eenvoudige opdracht waar de chatbot gehoor aan geeft. Maar je zal merken dat de tekst misschien iets anders is dan wat je bedoelt. Daarom is het belangrijk om de opdracht goed te formuleren.

Dit geldt ook voor het creëren van sociale media content, e-mails, samenvattingen maken of web developer prompts. Wanneer je niet duidelijk genoeg bent dan wordt de opdracht helemaal verkeerd uitgevoerd.

Op zoek naar de beste chat GPT prompts Nederlands? Online Marketing Pro heeft alles voor jou in een handig document samengevat. Dit document is via een download verkrijgbaar. In het document vind je:

 • Copywriting ChatGPT Prompts
 • Marketing ChatGPT Prompts
 • Web Development ChatGPT Prompts
 • Business ChatGPT Prompts
 • Muziek ChatGPT Prompts
 • Educatieve ChatGPT Prompts
 • Art ChatGPT Prompts
 • Gezondheid ChatGPT Prompts
 • Comedy ChatGPT Prompts

Vooral de eerste vier categorieën zijn voor ondernemers razend interessant. Je laat de chatbot blogs of teksten schrijven, krijgt ideeën om aan je online marketing te werken of schrijft programmeertaal. Wil je een nieuw bedrijf starten of juist opschalen? Daar helpen de business prompts bij.

Vraag de ChatGPT prompts Nederlands aan!

Hoe kom je aan dit zeer gewilde document? Heel eenvoudig, hieronder vraag je het ChatGPT prompts document aan.

Aanvragen

  Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de informatie binnen enkele uren* in je mailbox.

  *Op werkdagen

  Voorbeelden van ChatGPT-prompts

  Om alvast een tipje van de sluier op te lichten vind je hieronder enkele voorbeelden van ChatGPT-prompts in het Nederlands. En let op, want zelfs wanneer het om programmeertaal gaat of Engelse tekst, kun je de prompt gewoon in het Nederlands invoeren. Deze chatbot is zo slim dat het verschillende talen van elkaar weet te onderscheiden.

  Het genereren van een tekst zoals “schrijf een blog van 400 woorden over eczeem aan de voet. Vertel meer over de oorzaken.”

  Een verhaal schrijven, zoals “er was eens een draak met vijf poten. Schrijf een verhaal en laat het afspelen in de middeleeuwen.”

  Een webpagina schrijven zoals “schrijf een webpagina in HTML met onder andere loodgieters diensten. Gebruik verschillende kleuren.”

  Antwoord geven op een e-mail: “de volgende e-mail moet je voor mij beantwoorden.” (De inhoud van de e-mail in het chatvenster plakken

  Eerst even uitproberen

  Je ziet dat je op verschillende manieren gebruik kunt maken van ChatGPT prompts. Er zijn een aantal leuke prompts om uit te proberen, zodat je er vanzelf achter komt hoe dit werkt. Voer het volgende in en kijk welk antwoord er uitrolt of wat de chatbot doet.

  #1 een scenario naspelen

  Prompt: ik wil dat jij je voordoet als de gelaarsde kat. Ik ben in het bos en ik zeg tegen jou: “weet je de weg naar de stad”. Ik wil dat je antwoordt zoals de gelaarsde kat dit doet.  Laat alleen het antwoord zien.

  #2 een code voor je website schrijven

  Schrijf een code voor mijn website, bedoeld als inschrijfformulier zodat mensen zich in kunnen schrijven voor mijn nieuwsbrief. Er moet een opt-in bij zitten. De inschrijvingen worden verstuurd naar {info@mijnwebsite.nl}.

  Meer leren over chat GPT

  Wil je ChatGPT inzetten voor je website of sociale media? Dan moet je weten wat de mogelijkheden zijn. In de cursus Online Zichtbaarheid maak je kennis met SEO, social media, concurrentieonderzoek, doelgroep analyse en natuurlijk ChatGPT.

  De cursus is opgezet door Bianca, met meer dan 25 jaar kennis en ervaring op het gebied van online marketing. Je volgt 6 online lessen waarbij je in een virtuele classroom plaatsvindt. De eerste 5 lessen volg je samen met maximaal negen andere cursisten. Dankzij kleine klasjes is er alle aandacht voor je vragen. De laatste les volg je privé, zonder andere cursisten. Deze les is afgestemd op jouw situatie.

  Na de cursus ontvang je nog eens vier weken lang extra begeleiding. Je krijgt feedback op blogs, teksten of sociale media posts die je voor of namens je bedrijf hebt geschreven. Doe je dit schrijven via ChatGPT? Dan kijken we of de content interessant genoeg is voor de doelgroep. Want ChatGPT maakt er soms iets anders van, waardoor het minder geschikt is voor online publicatie.

  Mocht je na het volgen van de cursus nog steeds moeite hebben de met ChatGPT prompts, dan kijken we gedurende die vier weken hoe we je vaardigheden verder optimaliseren. Zodat je straks een professional op het gebied van online zichtbaarheid bent.

  Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

  Schuiven naar boven