Brainstormen voor startende ondernemers

Voor jezelf beginnen is een bewuste keuze. Een bedrijf starten is niet moeilijk maar er komt wel veel op je af. Je moet vooral iets doen waar je passie ligt én waar je goed in bent. Een brainstormsessie geeft je inzicht in je kwaliteiten. Het laat je ook zien of je plannen kans van slagen hebben.


  • Meerdere ideeën in korte tijd genereren
  • Tips van iemand die verder van je af staat
  • Op een creatieve manier nadenken over je strategie

Waarom brainstormen voor startups?

Elke werkdag komen er in Nederland ongeveer 480 nieuwe bedrijven bij. Je bent dus niet de enige die met ideeën omtrent de verkoop van producten of het aanbieden van diensten rondloopt. Heeft jouw project kans van slagen? Om dit te achterhalen is brainstormen een goed idee.

Je bespreekt niet alleen je ideeën maar bedenkt ook een bedrijfsnaam, bekijkt de concurrentie en zoekt naar kansen op de markt. Een brainstormsessie is eigenlijk heel productief en onmisbaar voor startups.

Waar kun je over brainstormen?

  • Een bedrijfsnaam bedenken
  • Ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is
  • Weten hoe je klanten aantrekt
  • Je concurrenten bespreken
  • Hoe je met niet-betaalde facturen omgaat

Telefonisch of op locatie een brainstormsessie

Wist je dat met zijn tweeën brainstormen meer oplevert dan wanneer je dit in een grote groep doet? Dit komt omdat een kleine brainstormsessie veel productiever is. Wanneer je dit met teveel personen doet dan lopen ideeën en gedachten door elkaar heen. Hierdoor verdwijnen je eigen ideeën naar de achtergrond.

Brainstormen kan telefonisch, middels een videosessie of op locatie. Een videosessie is de meest gekozen vorm. Je hoeft nergens naartoe maar brainstormt in je eigen vertrouwde omgeving.

Dit levert het op

Een brainstormsessie is zeer waardevol. Het geeft je inzicht in het ondernemerschap, de markt, concurrentie en het koopgedrag van klanten. Maar nog belangrijker: of het ondernemerschap echt bij jou past. En of je de juiste branche of niche gekozen hebt.

Het is fijn wanneer vrienden of familie je van (goedbedoeld) advies voorzien. Vaak doen ze dit vanuit hun eigen opvattingen, enthousiasme en angsten. Hierdoor projecteren ze hun ideeën op jou. Een brainstormsessie met een deskundige houdt in dat je met iemand praat die verder van je af staat. Dat is precies wat je nodig hebt.

Brainstormen met Bianca

Je loopt met plannen voor de start van een bedrijf rond. Of het nu om je bedrijfsnaam, productenaanbod of ideeën omtrent diensten gaat, je wil graag een eerlijke mening. Wellicht kun je ook wat tips van een ervaringsdeskundige gebruiken. Want hoe pakken andere ondernemers dit aan?

Plan een brainstormsessie met Bianca in. Met een jarenlange ervaring in het ondernemerschap is dit de brainstormpartner die je nodig hebt. Je hebt het niet nodig dat iemand je naar de mond praat. Eerlijkheid duurt het langst, daarom gaan we binnenkort brainstormen.

Wil je weten hoe brainstormen voor startende ondernemers werkt of wat het kost? Stel online je vragen.

Schuiven naar boven