Bedrijf gratis zichtbaar maken

Startende ondernemers en kleine bedrijven moeten het vaak met een beperkt budget doen. Dit betekent dat groots adverteren er niet bij zit. Wil je jouw bedrijf gratis zichtbaar maken? Dit is mogelijk, en het kost je minder tijd dan gedacht. Je maakt hierbij gebruik van zoekmachine optimalisatie en sociale media. Dit zijn namelijk twee methoden om je bedrijf gratis onder de aandacht van het publiek te brengen.

Wat is SEO of zoekmachine optimalisatie?

Je bedrijf zichtbaar maken betekent dat het onder de aandacht van het publiek komt, en met name je doelgroep. Het beste is om dit online te doen. Het internet biedt namelijk ontzettend veel mogelijkheden en kansen.

Een van die kansen ligt in zoekmachine optimalisatie, ook wel bekend als de afkorting SEO. Het betekent dat je de website optimaliseert voor zoekmachines. Vroeger werden hier allerlei trucjes bij gebruikt. In die tijd was het ook mogelijk om zoekmachines te manipuleren.

Tegenwoordig gaat het niet om optimaliseren voor zoekmachines maar voor gebruikers. Je deelt kennis, laat zien welk probleem je oplost en wat jou uniek maakt. Wanneer je dit op de juiste manier aanpakt dan gaat het publiek jouw vertrouwen. Wanneer het publiek jou vertrouwt dan doet Google dit ook.

Kort gezegd biedt SEO je de mogelijkheid om je bedrijf gratis in Google en andere zoekmachines te krijgen. Zonder geld aan advertenties uit te geven.

Gratis zichtbaar op sociale media

Wil je jouw bedrijf gratis zichtbaar maken, zorg dan dat je aanwezig bent op sociale media. Je hebt keuze uit verschillende kanalen. Van tevoren moet je weten welke kanaal je kiest. Elk kanaal heeft zijn eigen publiek en doelgroep.

Wanneer je eenmaal op social media zit moet je de interactie aangaan. Betrokkenheid is namelijk heel belangrijk. Maar hoe zorg je ervoor dat je meer volgers krijgt en dat mensen je posts leuk vinden? Dat leer je allemaal in de cursus Online Zichtbaarheid.

Dit houdt de cursus in

De cursus Online Zichtbaarheid draait om het gratis zichtbaar maken van je bedrijf. Zonder adverteren en zonder een duur marketingbureau in te huren. Op die manier bespaar je honderden tot wel duizenden euro’s per maand.

De twee belangrijkste onderwerpen in de cursus zijn SEO en sociale media. Hieronder vind je in het kort waar deze twee onderwerpen over gaan:

 • Zoektermenonderzoek
 • Linkbuilding
 • Pakkende titels
 • Inhoud schrijven
 • CTA’s
 • Meta-titels
 • Social media kanalen
 • Doelgroepen op sociale media
 • Content maken
 • Interactie en betrokkenheid

Voordat je aan SEO of sociale media bekend, moet je weten wie je concurrenten en doelgroepen zijn. Daarom behandelt de cursus vooraf hoe je een zoektermenonderzoek uitvoert en hoe je jouw doelgroep in kaart brengt. Als laatste krijg je nog een les over ChatGPT en Google Bard. Dit zijn twee taalmodellen op basis van kunstmatige intelligentie. Ze hebben interessante voordelen voor SEO en social media. Maar er zitten ook wat risico’s aan het gebruik van deze taalmodellen.

Je ziet, de cursus Online Zichtbaarheid is helemaal compleet. De inhoud helpt je om je bedrijf gratis vindbaar te maken.


Kan ik op een andere manier mijn bedrijf gratis zichtbaar maken?

SEO-en social media zijn geweldig. Het zijn twee gratis manieren om je bedrijf onder de aandacht te brengen. Maar er zijn nog andere dingen die je kunt doen en gratis zichtbaar te zijn.

Meld je bedrijf voor Google Mijn Bedrijf aan. Dit is vooral interessant wanneer je het van lokale klanten moet hebben. Maar zelfs wanneer dit niet het geval is, is Google Mijn Bedrijf erg interessant. Klanten kunnen namelijk een review achtergelaten. Die reviews zijn zichtbaar wanneer iemand op jouw bedrijfsnaam zoekt.

Ook is het heel interessant om te gastbloggen. Dit is een vorm van linkbuilding die je in de cursus leert.

Verder is het raadzaam om je bedrijf in online bedrijvengidsen te laten plaatsen. Of verstuur persberichten naar lokale media zodat je aandacht voor je bedrijf krijgt.

Een andere goede methode is webinars organiseren. Op die manier deel je jouw kennis en genereer je nieuwe leads.

Je bedrijf offline zichtbaar maken

Het internet is groot en biedt je ontzettend veel mogelijkheden en kansen. Je moet hier dan ook zeker gebruik van maken. Maar je kunt ook je bedrijf offline zichtbaar maken. Ook dit hoeft niet veel te kosten. Denk bijvoorbeeld aan een presentatie of conferentie geven. Of zelf drukwerk maken en verspreiden. Je kunt ook posters ophangen. Wat je ook doet, houd altijd rekening met de regels binnen de gemeente.

En alle andere gevallen is je bedrijf offline zichtbaar maken wel dure dag. Denk maar eens aan adverteren in een krant of tijdschrift. Het is een stuk duurder dan adverteren op sociale media of in zoekmachines. Een commercial op tv of een radiospotje is zelfs nog duurder.

Het is dus zeker goed om je bedrijf gratis op het internet zichtbaar te maken. Dit heeft ontzettend veel voordelen:

 • Een breed publiek
 • Het kost nauwelijks tijd
 • Je maakt gebruik van verschillende kanalen
 • Alles is meetbaar

Cursus en trainingen van Online Marketing Pro

Wil je leren hoe je jouw bedrijf zichtbaar en vindbaar maakt op het internet? Volg dan een van de cursussen of trainingen van Online Marketing Pro. Dit is in grote lijnen het aanbod:

Cursus Online Zichtbaarheid – geschikt voor ondernemers met weinig kennis omtrent SEO en social media. Je leert over concurrenten en doelgroepen, SEO, social media en kunstmatige intelligentie. Deze cursus bestaat uit zes lessen in een virtuele classroom waarvan de laatste les privé is. Inclusief vier weken begeleiding (na de cursus).

Training SEO Content Schrijven – volg deze training na de cursus, of losstaand. De training leert je hoe je de beste SEO teksten schrijft, inclusief aandacht voor een zoektermen onderzoek. Deze training bestaat uit twee virtuele lessen van elk anderhalf uur. Hierna ontvang je nog eens twee weken begeleiding/ondersteuning.

Training SEO Tools – om je bedrijf goed zichtbaar te maken moet je weten wat er binnen zoekmachines en bij concurrenten speelt. Maar ook hoe je zelf content gaat maken. Hierbij maak je gebruik van verschillende SEO-tools. De vijf meest populaire SEO-tools worden in deze training uitvoerig besproken. Daarnaast krijg je nog eens ruim 25 tools aangereikt, om zelf mee aan de slag te gaan.

Training ChatGPT & Google Bard – een interessante training die je helpt om je bedrijf zichtbaar te maken, gratis! Want het gebruik van kunstmatige intelligentie hoeft niks te kosten. Je moet wel uitkijken voor de gevaren die dit met zich meebrengt, maar dat leer je allemaal in de training.

In het menu, op de pagina ‘Trainingen’ vind je nog meer trainingen.

Geef je website een boost en vlieg naar topposities in Google en Bing.

Schuiven naar boven